Natuurbegraafplaatsen en vergroening van bestaande begraafplaatsen

0 beschikbare sessie(s)

Er is een groeiende maatschappelijke vraag naar een laatste rustplaats in de natuur. Een duurzame uitvaart die aansluit bij een verbondenheid of een terugkeer naar de natuur. Lokale overheden kunnen een natuurbegraafplek inrichten op openbaar domein, mits toestemming van het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) indien de betrokken locatie onder de bevoegdheid van het natuur- en bosdecreet valt.

Maar hoe creëert u nu zo’n begraafplaats in uw gemeente?

Dat zal Karina Abeels, deskundige inzake natuurbegraafplekken en werkzaam bij Natuurinvest-Inverde, het eigen vermogen van Agentschap Natuur & Bos, ons leren in deze live opleiding. Ze laat u kennismaken met het concept  natuurbegraafplekken en alles wat erbij komt kijken (wetgevend kader, criteria, …). Voorbeelden van actuele natuurbegraafplekken of pioniergebieden in Vlaanderen komen ook zeker aan bod tijdens deze opleiding.

Verder laat ze ons ook kennis maken met andere groene initiatieven op bestaande begraafplaatsen, en de natuurvriendelijke inrichting ervan zoals het  inrichten van een urnenbos, het aanleggen van wandelpaden, bloemen- en vlindertuinen, aanplanten van boom- en grasstroken, ontkiezeling, …

Deze opleiding wordt georganiseerd in samenwerking met: 

 

Wilt u ons een plezier doen en deze korte vragenlijst invullen? Zo kunnen wij een opleiding voorzien die perfect aan de behoeften voldoet.

 

Abonnees op OranjeConnect 4-in-1 genieten 10% korting op alle opleidingen Burgerzaken!

Op de hoogte blijven van niet te missen studiedagen? Klik hier om in te schrijven op de nieuwsbrief "Burgerzaken | OranjeConnect".

Inschrijven

Inschrijven op afzonderlijke sessies
Kies 1 of meerdere sessies