ONZE OMGEVING | Omgevingsvergunning

1 beschikbare sessie(s) Schrijf u nu in

De op 1 januari 2018 integraal in werking getreden omgevingsvergunning leidde tot een groot aantal wijzigingen aan de milieuvergunning, de stedenbouwkundige vergunning, de natuurvergunning en de vergunning voor kleinhandelsactiviteiten. Schrijf u nu in om een update te krijgen van de theorie en de praktijk van de omgevingsvergunning.

Klik onder 'Meer info' voor het uitgebreid programma.

 

Op de hoogte blijven van niet te missen studiedagen? Klik hier om in te schrijven op de nieuwsbrief "Omgevingsrecht en omgevingsbeleid | OmgevingConnect".

Inschrijven

Inschrijven op afzonderlijke sessies
Klassikale opleidingen
21/10/2021

Dagopleiding

Sprekers
Isabelle Larmuseau VVOR/LDR/KU Leuven/UGent
Koen Dewulf POVC West-Vlaanderen
Karolien Beké LDR/UGent
Tom De Keyser GOA Stad Deinze
Datum
Donderdag 21 oktober 2021
Locatie
Meeting Hub Gent
Akkerhage 2
9000 Gent

Klik hier voor een routebeschrijving.


Meeting Hub Gent vindt u in het gebouw van Holiday Inn Express Gent, net naast het Residence Inn Gent hotel. U rijdt de slagboom door en parkeert best op het einde van de parking. De ingang bevindt zich om de hoek. Meeting Hub is gelegen op de kruising van de E17, de E40 en R4 autosnelwegen, buiten de Lage Emissie Zone en het autovrije centrum van Gent.  U kan ons makkelijk bereiken zonder registratie.  Ruime parking is beschikbaar naast Meeting Hub Gent, en extra publieke parkeerplaatsen bevinden zich op wandelafstand: Brico (6 min), Ghelamco Arena (7 min), ISPC (5 min). Bus 8 (halte Sint-Pietersplein wordt momenteel niet bediend door werken) en 19 halte Proeftuinstraat ligt op 100m. Er is een bus om de 15min en vanaf Sint-Pieters is het ongeveer 15min met de bus. Tram 4 halte Gent-UZ ligt op 10min wandelafstand en u doet er 10min over om naar Gent Sint-Pieters te gaan.

Praktische info
Duur opleiding

Van 9u tot 16.45 u.

Onthaal vanaf 08.30 u.

KMO-portefeuille

6 lesuren. Prijzen excl. btw: zie onderaan deze pagina.

Erkenning OVB

Erkend voor 6 standaardpunten.

Andere erkenningen

Alle opleidingen zijn erkend door OVB en voor de permanente bijscholing milieucoördinatoren, landmeter-experten, vastgoedmakelaars.

De Federale Raad van landmeters-experten erkent deze opleiding voor de helft van de effectieve uren.

Programma

08.30 u.  Onthaal en registratie van de deelnemers

09.00 u.  Onder meer: overzicht van de omgevingsvergunningsvergunningenregelgeving, met aandacht voor alle reeds tussengekomen rechtspraak van onder meer het Grondwettelijk Hof, de Raad van State en de Raad voor Vergunningsbetwistingen - Koen Dewulf (POVC-voorzitter West-Vlaanderen), Tom Dekeyser (omgevingsambtenaar Stad Deinze), Isabelle Larmuseau (VVOR/TOO/LDR/KULeuven) en Karolien Beké (LDR/UGent)

10.30 u.  Koffiepauze

10.45 u.  Onder meer: voorbereiding van de omgevingsvergunningsaanvraag, de projectvergadering, de project-milieueffectrapportage, het omgevingsloket, de keuze voor de gewone en vereenvoudigde procedure, de adviesverlening, de verlenging van de beslissingstermijn, de administratieve lus - Koen Dewulf, Tom Dekeyser, Isabelle Larmuseau en Karolien Beké

12.15 u.  Lunch

13.30 u.  Onder meer: de omgevingsvergunning in de fase van het administratief beroep, start van de beroepstermijn, belang bij het beroep, adviesverlening, POVC- en GOVC-hoorzitting, wachttermijn - Koen Dewulf, Tom Dekeyser, Isabelle Larmuseau en Karolien Beké

15.00 u.  Koffiepauze

15.15 u.  Onder meer: bijzondere omgevingsvergunningsprocedures, concrete ervaringen uit de praktijk, leerpunten uit concrete cases voor zowel stedenbouwkundige handelingen, IIOA’s, natuur en kleinhandelsactiviteiten, jurisdictioneel beroep bij de RvVb, belang bij het beroep en belang bij de middelen, relativiteitsvereiste - Koen Dewulf, Tom Dekeyser, Isabelle Larmuseau en Karolien Beké

16.45 u.  Einde

Prijzen
In deze prijzen zijn de btw, de koffiepauzes, de lunchpauze en de documentatiemap begrepen.
Wie Prijs excl. btw Prijs incl. btw Info
Basisprijs € 206,61 € 250
Kortingsprijs VVOR-leden, VMX-leden of openbare besturen € 164,46 € 199
Kies 1 of meerdere sessies