Webinar eGovFlow: Verplichte of vrijwillige installatie van hemelwaterputten en infiltratievoorzieningen: een hoofdrol voor lokale besturen

0 beschikbare sessie(s)

We moeten met z’n allen meer water in de Vlaamse bodem vasthouden. Niet meer dan logisch dan, dat regelgevers en overheden volop inzetten op de verplichte of vrijwillige installatie van hemelwaterputten en infiltratievoorzieningen.

In die context trad op 1 oktober 2023 de nieuwe Hemelwaterverordening (GSVH) in werking. Inclusief heel wat scherpere verplichtingen rond de installatie van hemelwaterputten en infiltratie- en buffervoorzieningen.

In een gratis live webinar van één uur frissen we de belangrijkste aspecten van de GSVH nog eens op, goed één jaar na haar inwerkingtreding. Maar we staan ook stil bij manier waarop lokale besturen vrijwillige installaties kunnen stimuleren.

In een eerste deel gidst Stieven Blancke (omgevingsambtenaar – Gemeente Aalter) u door de GSVH: Wat houden de scherpere verplichtingen in? Hoe ver reikt de toepassing bij verbouwingen en uitbreidingen? En wat is de impact hiervan op de vergunningsverlening van lokale besturen?

Daarnaast vertelt hij hoe ook Aalter uitgaande subsidies inzet om verbouwende burgers aan te moedigen om afwateringswerken uit te voeren, ook in de gevallen dat die niet verplicht zijn.

In een tweede deel belicht Dries Vermaut (Vanden Broele) hoe lokale besturen de aanvraag, de dossieropvolging en de toekenning van die subsidies maximaal kunnen digitaliseren en automatiseren ... en dus vereenvoudigen.

Inschrijven

Inschrijven op afzonderlijke sessies
Kies 1 of meerdere sessies