Aanpassing meerjarenplanning 2020

0 beschikbare sessie(s)

De Vlaamse lokale besturen zijn volop bezig met de voorbereiding van de aanpassing van het meerjarenplan 2020-2025. De omzendbrief van de Vlaamse Regering over de aanpassing van de meerjarenplannen wordt verwacht in de loop van de volgende weken.

Door de coronacrisis en de daaraan gekoppelde bijsturing van het beleid, de financiële onzekerheden, de bijkomende financieringslijnen en de impact van al die aspecten op het financieel evenwicht, belooft de aanpassing van het meerjarenplan bijzonder uitdagend te worden.

Geert Mertens, adviseur binnen het Team BBC van de afdeling Lokale Financiën van ABB, zal dit webinar inleiden met een toelichting over de omzendbrief en zal een aantal specifieke aandachtspunten voor de kwaliteit van de aangepaste meerjarenplannen aanstippen.

Daarnaast leggen we de link met de praktijk. COVID-19 is nog steeds een realiteit die impact heeft op de werking van de lokale besturen, en dus ook op de meerjarenplannen. In welke mate COVID-19 een grondig effect zal hebben op het meerjarenplan hangt grotendeels af van de mate waarin het bestuur “ander” beleid wil gaan voeren. Stijn Lombaert, bestuursdirecteur van de provincie West-Vlaanderen, laat hierover zijn licht schijnen.

Daarnaast komen Sophie Coucke (diensthoofd financiën provincie West-Vlaanderen), Pieter Dielis (manager meerjarenplan Antwerpen) en Wim Van Huffelen (financieel directeur van Stabroek) aan het woord. Zij zullen stilstaan bij de praktische implicaties van de aanpassing van het meerjarenplan binnen hun bestuur.

Inschrijven

Inschrijven op afzonderlijke sessies
Kies 1 of meerdere sessies