Welzijnsverenigingen: Katalysator tot Samenwerking in de Zorg

Studiedag
1 beschikbare sessie(s) Schrijf u nu in

In een tijdperk van toenemende complexiteit en druk op de zorgsector, wordt samenwerking steeds belangrijker. Welzijnsverenigingen staan centraal in deze dynamiek, waarbij zij bruggen slaan tussen verschillende entiteiten en zo bijdragen aan innovatieve zorgoplossingen. Tijdens deze studiedag zullen we best practices en succesvolle cases bespreken die laten zien hoe samenwerking niet alleen de efficiëntie en effectiviteit van zorgdiensten verbetert, maar ook de algehele zorgkwaliteit verhoogt.

VADOZ, de Vereniging van Algemeen Directeurs van de Openbare Zorgverenigingen, wil u - in samenwerking met GD&A advocaten en PROBIS - een zicht geven op de mogelijkheden en tendensen rond samenwerking in de zorgsector, inspireren vanuit academisch onderzoek en praktijkvoorbeelden aanreiken.


Op de hoogte blijven van niet te missen studiedagen? Klik hier om in te schrijven op de nieuwsbrief "Welzijn en Zorg | VIEWZ".

Logo VADOZ

Inschrijven

Inschrijven op afzonderlijke sessies
Klassikale opleidingen
27/09/2024 Leuven

Studiedag

Datum
Vrijdag 27 september 2024
Locatie
Provinciehuis Vlaams-Brabant Leuven
Provincieplein 1
3010 Leuven

Klik hier voor een routebeschrijving.

Praktische info

Doelgroep

Wij richten ons tot algemeen directeurs, directies, leidinggevenden en stafmedewerkers in de zorgsector, en bieden u de kans om waardevolle inzichten en inspiratie op te doen rond innovatieve samenwerkingsmodellen. Mis deze kans niet om te leren van best practices en om ideeën uit te wisselen met collega’s uit de sector.

Zaal

Deze studiedag vindt plaats in de polyvalente zaal 'Spoor 95'

 

OPGELET:

- Uiterste datum voor inschrijving is 20/09/2024. Kosteloos annuleren kan ook tot uiterlijk 20/09/2024, nadien wordt de deelnameprijs aangerekend.

- De factuur zal worden opgemaakt door vzw VADOZ en niet door Vanden Broele. Bezorg uw eventuele aanvullende gegevens (indien niet aangevuld op de inschrijvingspagina) die u op de factuur vermeld wil zien staan op info@vadoz.be

Programma

Moderator: Guy Tegenbos, oud-journalist en columnist De Standaard

09.30 u. Ontvangst & verwelkoming van de gasten
10.00 u. Welkomstwoord | Piet Vanwambeke, voorzitter VADOZ
10.05 u. ‘Samenwerken’, vanuit een juridisch perspectief’ | Stephanie Taelemans, GD&A advocaten
10.35 u. Case : ‘Samenwerking tussen welzijnsvereniging en OCMW’ | Laurent Hostekint, directeur Zorg WV Motena (Roeselare)
11.00 u. Case: ‘Mintus, zorg met een plus ... wat is de plus?’ | Christian Fillet, algemeen directeur MINTUS WV Brugge
11.30 u. Academisch luik: ‘Zorginnovaties door samenwerking’ | Prof. Dr. Griet Roets, hoofddocent Faculteit Psychologie en Pedagogische wetenschappen, Vakgroep Sociaal Werk en Sociale Pedagogiek, Universiteit Gent
12.15 u. Korte vragenronde
12.30 u. Lunchpauze
13.30 u. Case: ‘Toekomstbestendige ouderenzorg’ | masterproef en doctoraatstudie van Laurine Bourgonjon, wetenschappelijk medewerker Faculteit Psychologie en Pedagogische wetenschappen, Vakgroep Sociaal Werk en Sociale Pedagogiek, Universiteit Gent
14.00 u. Case : ‘De Boomgaard: Levenslang wonen in een zorgzame buurt - samenwerking tussen zorgverleners uit verschillende sectoren’ | Koen Wuyts, algemeen directeur WV Zorg Leuven
14.30 u. ‘Tendensen op vlak van samenwerking in de ouderenzorg’ | Pascal Debbaut en Mandus Faingnaert, PROBIS
15.00 u. Vragenronde - Debat
15.25 u. Slotwoord
15.30 u. Afsluitende receptie
17.00 u. Einde

 

Prijzen
Deze prijzen zijn incl. btw en catering. Betaling na ontvangst factuur.
Wie Prijs excl. btw Prijs incl. btw Info
Basisprijs € 90,91 € 110
Groepskorting € 78,51 € 95 Prijs per persoon vanaf 5 deelnemers van dezelfde organisatie
Kies 1 of meerdere sessies