CPS-studiedag: "Samenwerken in integrale veiligheid: verbonden of vastgeketend?"

1 beschikbare sessie(s) Schrijf u nu in

In een wereld waarin uitdagingen zoals radicalisering, intrafamiliaal geweld en jeugdcriminaliteit steeds complexer worden, is het essentieel om een gezamenlijke benadering te ontwikkelen. Geïntegreerd, multidisciplinair, ketenaanpak, multi-agency, 360° aanpak zijn vaak allemaal termen die aanduiden hoe belangrijk het is om met de verschillende partners met elk hun stukje informatie een (bijna) complete puzzel te maken van een individu, gezinssituatie of buurt. Multidisciplinaire samenwerkin­gen rond complexe samenlevings-en veiligheidsproblematieken vormt geenszins een nieuw concept. Ook in België wordt al gerui­me tijd geëxperimenteerd met de multidisciplinaire aanpak. Zo werd in 2012 in het kader van intrafamiliaal geweld het “CO3-project” (CO3 staat voor Client Gericht Overleg) gelanceerd in Antwerpen. Datzelfde jaar werd ook een experimenteel samenwerkingskader uitgewerkt tus­sen hulpverlening en justitie in het kader van kindermishandeling. Dit werd gedoopt onder de naam “het Protocol van Moed”.

Na meer dan een decennium van pilootprojecten maken we de balans op van deze aanpak. Heeft de multidisciplinaire aanpak resultaat opgeleverd? Kunnen we vaststellen dat deze manier van werken loont en dat het de versnippering tussen diverse diensten heeft weggewerkt? Of botsen we toch nog op een aantal voorwaarden voor effectieve samenwerking (opbouwen van vertrouwen, bewustzijn, ethische en wettelijke richtlijnen, enz.). Wat zijn  de toekomstmogelijkheden voor multi-agency werk?  En op welke manier dient dit alles te worden uitgerold en geïntegreerd in de lokale praktijk?

Achter de schermen werken we het programma nog uit. We brengen u zo snel mogelijk op de hoogte via de nieuwsbrief.

Op de hoogte blijven van niet te missen studiedagen? Klik hier om in te schrijven op de nieuwsbrief "Politie | BlueConnect".

Inschrijven

Inschrijven op afzonderlijke sessies
Klassikale opleidingen
06/06/2024 Merelbeke

Studiedag

Datum
Donderdag 06 juni 2024
Locatie
Cultuurhuis Merelbeke
Driekoningenplein 15
9820 Merelbeke

Klik hier voor een routebeschrijving.

Praktische info

Werkgroep

Meer info volgt.

Doelgroepen

Leden van de geïntegreerde politie, academische wereld en studenten criminologie, bestuurskunde, sociologie, politieke en sociale wetenschappen, veiligheidswetenschappen,…), lokale besturen, leden van de rechterlijke orde en advocatuur, leden van de bijzondere inspectiediensten en toezichthouders, private veiligheidsdiensten, politici, juridische adviseurs, beleidsmedewerkers en -verantwoordelijken,…

 

Programma

Het programma is nog niet beschikbaar. U kunt nog niet online inschrijven.

Prijzen
Prijzen nog onder voorbehoud
Wie Prijs incl. btw Info
Basisprijs € 135
Kortingsprijs € 121,5 10 % korting op de normale deelnameprijs voor structurele partners
Studentenprijs € 40 Individuele studentenprijs voor voltijdse onbezoldigde studenten (mits voorleggen studentenkaart)
Kies 1 of meerdere sessies