Interviewtechnieken

0 beschikbare sessie(s)

Dossiers met een aspect ‘schijn’ zijn op de dienst Burgerlijke stand al lang geen uitzondering meer. Meer en meer wordt van de beambte verwacht dat deze bij de burger een interview afneemt om de intenties in een dossier huwelijk, wettelijke samenwoning of erkenning te achterhalen. Vaak is de beambte echter niet thuis in ondervragingstechnieken, waardoor het gesprek beperkt blijft tot het stellen van de standaardvragen.

In deze praktische opleiding leert u van een gecertificeerde verhoorcoach bepaalde technieken en reflexen aan, en ook hoe u de geïnterviewde tijdens het gesprek moet benaderen en hoe u de lichaamstaal kan interpreteren.

Na het theoretische stuk, gaat u zelf aan de slag met de aangeleerde technieken tijdens een rollenspel, waarbij u feedback krijgt van de coach. Zo overwint u mogelijke koudwatervrees en maakt u zich de nieuwe inzichten snel eigen. De deelnemersaantallen zijn beperkt om de interactie te bevorderen: snel inschrijven is dus de boodschap!

 

 

Ontdek ook

De procedure schijnhuwelijk en schijnwettelijke samenwoning moet zorgvuldig doorlopen worden. Tijdens deze diepgaande opleiding leert u waar u moet op letten: 19 & 21 maart 2024 - Schijnrelaties

 

Op de hoogte blijven van niet te missen studiedagen? Klik hier om in te schrijven op de nieuwsbrief "Burgerzaken | OranjeConnect".

Inschrijven

Inschrijven op afzonderlijke sessies
Kies 1 of meerdere sessies