Tewerkstelling bij ziekte of arbeidshandicap

Webinar on demand
0 beschikbare sessie(s)

Iedereen aan het werk, het is een slogan die we vandaag heel vaak horen. Werken biedt personen de mogelijkheid om geld te verdienen, maar het is zo veel meer. Het is een vorm van participatie aan de samenleving die er voor zorgt dat mensen zich gerespecteerd, geaccepteerd en waardevol voelen.

Momenteel zijn ongeveer 500.000 personen langdurig ziek. Voor velen van hen is terug aan het werk gaan niet mogelijk omdat hun gezondheid dit niet meer toelaat. Maar er is een groep van langdurig zieken die overwegen om terug (deeltijds) aan het werk te gaan of op zoek te gaan naar een zinvolle tijdsbesteding.

Hoe kunnen wij hen als professionele hulpverlener wegwijs maken in de huidige regelgeving, zoals toegelaten activiteit, sociale-professionele rehabilitatie of heroriëntatie, arbeidszorg? Wat is de rol en opdracht van de adviserend arts, de Terug-Naar-Werk-coördinator, de huisarts, de werkgever, VDAB, … hierin?  

En welke hulp bestaat er voor mensen die effectief aan het werk zijn met een arbeidshandicap? Wie kan hen informeren over individueel maatwerk, aanpassing van de arbeidspost of arbeidsgereedschap, … ?

U leert er alles over tijdens dit webinar!


Deelnameprijs

Basisprijs: € 79 (niet-abonnees Sociale Landkaart)
Kortingsprijs: € 59 (abonnees Sociale Landkaart)

 

Op de hoogte blijven van niet te missen studiedagen? Klik hier om in te schrijven op de nieuwsbrief "Welzijn en Zorg | VIEWZ".

Inschrijven

Inschrijven op afzonderlijke sessies
Kies 1 of meerdere sessies