Tuchtreglementering bij de politie | Basisopleiding

0 beschikbare sessie(s)

In deze basisopleiding verwerft u een praktische en actuele kennis van de tuchtreglementering bij de politie. Tuchtexperten Koen Van Parys, Peter Verheyden en Nicolas Del Piero behandelen acht belangrijke thema’s binnen de tuchtmaterie:

  1. Inleiding – situering van het tuchtrecht
  2. De tuchtvergrijpen
  3. Toerekenbaarheid
  4. De tuchtstraffen
  5. De straftoemeting
  6. De tuchtoverheden
  7. Termijnen in tuchtzaken
  8. Tuchtprocedures

Tijdens deze toegankelijke dagopleiding vertrekken de lesgevers zo veel mogelijk van concrete vragen en noden om de tuchtmaterie toe te lichten. Bovendien zijn ze tijdens de dag beschikbaar om eventuele vragen over de materie te beantwoorden. Zo reiken ze u op een praktische manier handvatten aan voor de opstart en het correct verloop van de tuchtprocedure, en helpen ze u op weg om gunstige eindresultaten te bekomen voor uw politiezone of -dienst.

Voor deze basisopleiding is geen voorkennis vereist. U kunt ze perfect volgen als een alleenstaande opleiding of als opstap naar de voortgezette opleiding van dezelfde lesgevers. Die opleiding, die uit drie modules zal bestaan, vindt online plaats in november en december 2023. Inschrijven kan via deze link:

Tuchtreglementering bij de politie | Voortgezette opleiding

 

Op de hoogte blijven van niet te missen studiedagen? Klik hier om in te schrijven op de nieuwsbrief "Politie | BlueConnect".

Inschrijven

Inschrijven op afzonderlijke sessies
Kies 1 of meerdere sessies