Het verblijfsrecht van niet EU-onderdanen | gevorderden

2 live webinars van een halve dag
0 beschikbare sessie(s)

In deze opleiding gaan we dieper in op de verschillende wijzen waarop men als niet EU-onderdaan verblijfsrecht kan verkrijgen in België.

Zowel de strikt gereglementeerde procedures (arbeidsmigratie, studeren, familieleden van een niet EU-burger, …) als de niet-gereglementeerde procedures (asiel en regularisatie) komen hierbij aan bod.

Verder staat de lesgever ook stil bij de mogelijkheden om voor een kort verblijf naar België te komen en besteedt hij speciale aandacht aan het correct interpreteren van het visum en de in-/uitreisstempels.

Met betrekking tot de procedure gezinshereniging zal deze opleiding focussen op gezinshereniging met niet EU-burgers (Art. 10 VW.).

Gezinshereniging met EU-burgers komt in de opleiding EU-onderdanen aan bod, ongeacht de nationaliteit van de aanvrager. 

Deze opleiding is gericht op gevorderden, met praktijkoefeningen en speciale cases. 

Noot: deze opleiding is uitsluitend geschikt voor de beoogde doelgroep: werknemers bij lokale besturen en federale overheidsdiensten (FOD Justitie, FOD Binnenlandse Zaken, FOD Buitenlandse zaken, …).
Dank voor uw begrip hiervoor!

 

Op de hoogte blijven van niet te missen studiedagen? Klik hier om in te schrijven op de nieuwsbrief "Burgerzaken | OranjeConnect".

Inschrijven

Inschrijven op afzonderlijke sessies
Kies 1 of meerdere sessies