CPS-studiedag: "Denken en doen: beslissingen in politiewerk"

1 beschikbare sessie(s) Schrijf u nu in

Politiewerk is maatwerk, in de politiepraktijk bestaat doorgaans geen standaardoplossing. Het is dan ook vaak aan de politieambtenaar zelf om, binnen het wettelijke kader, een werkbare oplossing te voorzien. Om deze beslissingsprocessen te kunnen ondersteunen, dienen we te begrijpen op basis waarvan beslissingen worden genomen. Dit kan gaan van kenmerken eigen aan de politieambtenaar (bv. persoonlijkheid, ervaring) en de burger (bv. houding, intoxicatie) tot eigenschappen van de politieorganisatie (bv. procedures, korpsinstructies) en de situationele context (bv. tijdstip, locatie) of de maatschappelijke context.

Op deze studiedag beogen we inzicht te bieden in de beslissingsprocessen van (lokale) politieambtenaren en de motivaties voor het nemen van die beslissingen. Naast theoretische inzichten uit recent onderzoek, zal ook stilgestaan worden bij de manier waarop deze inzichten de praktijk verder kunnen helpen. Zo zal er worden stilgestaan bij het gevolg van deze bevindingen voor de politieopleiding, ondersteuning gedurende de loopbaan (bijvoorbeeld in de vorm van intervisies) en het beleid m.b.t. beslissingsprocessen. Sensibilisering rond het beslissingsproces is daarbij een eerste, voorname stap tot het optimaliseren van deze processen.

 

Op de hoogte blijven van niet te missen studiedagen? Klik hier om in te schrijven op de nieuwsbrief "Politie | BlueConnect".

Inschrijven

Inschrijven op afzonderlijke sessies
Klassikale opleidingen
29/09/2023 Ledeberg

Studiedag

Datum
Vrijdag 29 september 2023
Locatie
Cultureel centrum Ledeberg
Ledebergplein 30
9050 Ledeberg
Praktische info

Werkgroep

Deze studiedag is een initiatief van de studielijn ‘Politie’ van het CPS
Piloten: Yinthe Feys en Antoinette Verhage

Doelgroepen

Leden van de geïntegreerde politie, academische wereld en studenten criminologie, bestuurskunde, sociologie, politieke en sociale wetenschappen, veiligheidswetenschappen,…), lokale besturen, leden van de rechterlijke orde en advocatuur, leden van de bijzondere inspectiediensten en toezichthouders, private veiligheidsdiensten, politici, juridische adviseurs, beleidsmedewerkers en -verantwoordelijken,…

 

Programma

Het programma volgt spoedig. Online inschrijven is nog niet mogelijk.

Kies 1 of meerdere sessies