CPS-studiedag: "Handelingskader professioneel profileren"

0 beschikbare sessie(s)

Het handelingskader professioneel profileren werd in 2020 ondertekend door PZ Antwerpen, PZ Brussel-Noord, PZ Gent en PZ Mechelen-Willebroek. Het handelingskader is erop gericht om identiteitscontroles als politiepraktijk te professionaliseren. Het kader biedt basisprincipes en handvatten aan bij het uitvoeren van identiteitscontroles. Elke politiezone staat in voor een eigen implementatie van het handelingskader in diens werking. Op vraag van Stad Gent en in nauwe samenwerking met PZ Gent werd een wetenschappelijk onderzoek gedurende 18 maanden gevoerd om de implementatie van het handelingskader in PZ Gent van dichtbij te bekijken. Zo werd het opleidingstraject met VR-training geëvalueerd en werden identiteitscontroles geobserveerd om de impact en het effect van het handelingskader te analyseren. Het onderzoek leidde tot enkele concrete aanbevelingen die een optimalisering van de opleiding en het handelingskader mogelijk maken.

Tijdens deze studiedag presenteren we in de eerste plaats de resultaten en aanbevelingen van het onderzoek in PZ Gent. Daarnaast geven we ook het woord aan de andere zones die betrokken zijn in het handelingskader.

 

Op de hoogte blijven van niet te missen studiedagen? Klik hier om in te schrijven op de nieuwsbrief "Politie | BlueConnect".

Inschrijven

Inschrijven op afzonderlijke sessies
Kies 1 of meerdere sessies