Congres Lokale en Provinciale Politiek 2023

War for talent: (naar) een modern personeelsbeleid bij lokale en provinciale besturen?!
0 beschikbare sessie(s)

Het 23ste congres ‘Lokale en provinciale politiek’ van het Centrum voor Lokale Politiek van de Vakgroep Politieke Wetenschappen van de Universiteit Gent vindt plaats op maandag 13 maart 2023.

De lokale en provinciale legislaturen gaan de laatste rechte lijn in. Op de dag van het congres zijn we op ongeveer anderhalf jaar van de lokale verkiezingen van oktober 2024.

De voorbije tijd was het ook voor de lokale besturen niet evident. ‘Na’ de coronacrisis volgden immers al heel snel de Oekraïne- en de energiecrisis.

Niettemin, ook op andere vlakken waren en zijn er talloze uitdagingen waarop de sprekers tijdens het congres dieper ingaan.

Op het programma staan o.a. de ‘War for talent’, werknemersparticipatie en de rechtspositieregeling van het personeel van lokale en provinciale besturen. Ook wordt de Servantes Barometer van het Centrum voor Lokale Politiek van de Universiteit Gent voorgesteld. Deze barometer biedt interessante informatie over de in-, door- en uitstroom van de medewerkers van de lokale besturen. Ondanks deze ‘war for talent’ hebben de lokale besturen heel wat troeven om het werken voor lokale besturen aan te moedigen.

Ook de participatie van de bevolking (in fusietrajecten) staat tijdens deze goedgevulde dag op de agenda. Aan de hand van verschillende keynotes en workshops, in de vorm van panelgesprekken met hoofdrolspelers uit de sector, proberen we een antwoord te bieden op talrijke actuele vragen waarmee de lokale besturen ‘worstelen’.

Het congres opent met Bart Somers, Viceminister-president en Vlaams minister van Binnenlands Bestuur, Bestuurszaken, Inburgering en Gelijke Kansen.

Afsluiten doen we met Jo Brouns, Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Landbouw.

Inschrijven

Inschrijven op afzonderlijke sessies
Kies 1 of meerdere sessies