De aanpassing van het meerjarenplan 2020-2025 in turbulente tijden

Enkele concrete lessen en tips halverwege de bestuursperiode 2020-2025
0 beschikbare sessie(s)

De voorbije maanden, en ook halverwege de bestuursperiode 2020-2025, stonden alle lokale besturen voor de zware opdracht om hun MJP kritisch te bekijken en de nodige aanpassingen te doen. Waar dat in het verleden vaak een formaliteit was, werd het deze keer een huzarenstuk waar vele besturen toch wel even op zwoegden. Tal van externe factoren zorgden ervoor dat de aanpassing van het MJP deze keer erg moeilijk was. Maar het is zeker niet allemaal kommer en kwel. Elke crisis brengt zijn opportuniteiten voort. Ook voor lokale besturen is dat nu het geval. 

Peter Vanmechelen, financieel directeur Zoutleeuw, heeft de oefening de voorbije maanden ook gedaan met zijn bestuur en collega’s. Vanuit deze oefening brengt hij in dit webinar enkele concrete lessen naar voor. Want die heeft hij zeker getrokken. Vanuit de eigen ervaring in Zoutleeuw heeft hij heel wat waardevolle trips & tricks verzameld die hij graag wil delen met collega’s. Uitdagende tijden bieden altijd waardevolle lessen en kansen om de zaken naar de toekomst toe anders aan te pakken. En zelfs mogelijke opportuniteiten. De lessen zijn heel concreet voor de resterende beleidsperiode, maar kijken ook al wat verder en ruimer dan het strikt lokale niveau.


Op de hoogte blijven van niet te missen studiedagen? Klik hier om in te schrijven op de nieuwsbrief "Lokale financiën | FinConnect".

Inschrijven

Inschrijven op afzonderlijke sessies
Kies 1 of meerdere sessies