Basisopleiding Vreemdelingen

0 beschikbare sessie(s)

De vreemdelingenreglementering is zo uitgebreid dat men er al snel het noorden in verliest. Tijdens deze opleiding krijgt u een duidelijk overzicht van welke wetgeving u als loketmedewerker Vreemdelingen moet kennen. Daarbij maakt u ook kennis met de meest recente wijzigingen in de vreemdelingenwetgeving. 

Tijdens deze tweedaagse opleiding komt het verblijfsrecht van EU-onderdanen en van niet EU-onderdanen aan bod, met subthema’s zoals kort verblijf, asiel en migratie, arbeidsmigratie, studeren, gezinshereniging en visa.

Per categorie vreemdeling leert u over welke documenten men moet beschikken, welke verblijfsdocumenten worden afgegeven en welke verschillende verblijfsprocedures niet-Belgen kunnen opstarten om een verblijf van langer dan 3 maanden te kunnen verkrijgen in België.

Doel van de opleiding

Met deze opleiding willen we beginnende loketmedewerkers wegwijs maken in zowel de praktische als de theoretische kant van de vreemdelingenmaterie. Voorkennis van de vreemdelingenwetgeving is niet vereist.

 

Noot: deze opleiding is uitsluitend geschikt voor de beoogde doelgroep: werknemers bij lokale besturen en federale overheidsdiensten (FOD Justitie, FOD Binnenlandse Zaken, FOD Buitenlandse zaken, …).
Dank voor uw begrip hiervoor!

 

Op de hoogte blijven van niet te missen studiedagen? Klik hier om in te schrijven op de nieuwsbrief "Burgerzaken | OranjeConnect".

Inschrijven

Inschrijven op afzonderlijke sessies
Kies 1 of meerdere sessies