De interne arbeidsmarkt als vijver voor talent

1 beschikbare sessie(s) Schrijf u nu in

De war for talent woedt in alle hevigheid en ook lokale besturen halen alles uit de kast om overal de juiste man of vrouw op de juiste plaats te krijgen met als doel een adequate en performante dienstverlening. Externe aanwervingen zijn uiteraard slechts een deel van het verhaal. De kunst van meer te doen met het aanwezige talent, daarover gaat deze opleiding. Wat zijn de procedures die u moet volgen om personeel intern te laten doorgroeien? Welke creatieve oplossingen vinden we bij andere besturen? Hoe kunt u werk maken van het verder flexibiliseren van de interne arbeidsmarkt?

Op alle deze vragen biedt Karel Eeckhout, directeur Personeel & HRM voor het Provinciebestuur West-Vlaanderen, een praktijkgericht en onderbouwd antwoord. Daarbij komen de eigen ervaringen binnen het provinciebestuur aan bod, maar ook cases uit andere besturen worden mee aangereikt, onder meer over geïntegreerd loopbaanbeleid, projectmatig werken via opdrachten, het scouten van talent, het opzetten van een coherent functiehuis, jobcrafting, ... Opgebouwde ervaring dus uit andere besturen waarmee u zelf aan de slag kunt. In een interactief webinar geeft hij duiding, maar laat hij ook ruimte voor uw vragen om samen creatief de mogelijkheden van de interne arbeidsmarkt te verkennen.

 

Op de hoogte blijven van niet te missen studiedagen? Klik hier om in te schrijven op de nieuwsbrief "Lokaal personeelsbeleid | HRMConnect".

Inschrijven

Inschrijven op afzonderlijke sessies
Live webinars
17/11/2022 online via webinar

Live webinars (17 en 24 november 2022)

Spreker
Karel Eeckhout is directeur Personeel & HRM binnen het Provinciebestuur West-Vlaanderen, waar hij recent een flexibele werktijdregeling uitbouwde. Daarvoor was hij reeds betrokken bij federale regimewijzigingen.
Datum
Donderdag 17 november 2022
Locatie
Online (live webinar)

online via webinar
Praktische info
Live webinar

Deze opleiding in de vorm van twee live webinars gaat door op donderdag 17 en donderdag 24 november 2022, telkens van 9.00 - 12.00 u. De link naar de Zoom meetings wordt u apart doorgestuurd, evenals de link om de documentatie digitaal te raadplegen.

Stel uw vragen!

Heeft u vragen? Aarzel dan niet ze op voorhand te stellen via info@hrmconnect.be met vermelding 'WEB Interne arbeidsmarkt'. Tijdens het live webinar worden er ook momenten van interactie ingelast.

Programma

Donderdag 17 november 2022

 • Algemene context van de krappe arbeidsmarkt
 • Juridische instrumenten voor interne mobiliteit
 • Out of the box denken bij de Provincie Zeeland (projectmatig werk), Heist-op-den-Berg en Puurs-Sint-Amands (de fusie van twee arbeidsmarkten binnen een fusietraject)

Donderdag 24 november 2022

 • Voorrang aan intern talent:
  • personeelsbehoeftenplanning inschakelen
  • jobcrafting
  • een leerklimaat
 • De concrete aanpak bij aanwerving en invulling
 • Out of the box denken bij Oostkamp (hun talentenzoektocht), Turnhout (hun geïntegreerd loopbaanbeleid) en Mortsel (jobcrafting)
Prijzen
Deze prijzen zijn incl. btw en digitale documentatiemap.
Wie Prijs incl. btw Info
Basisprijs € 225
Kortingsprijs € 175 Prijs voor de tweede deelnemer van dezelfde organisatie.
Kies 1 of meerdere sessies