De interne arbeidsmarkt als vijver voor talent

0 beschikbare sessie(s)

De war for talent woedt in alle hevigheid en ook lokale besturen halen alles uit de kast om overal de juiste man of vrouw op de juiste plaats te krijgen met als doel een adequate en performante dienstverlening. Externe aanwervingen zijn uiteraard slechts een deel van het verhaal. De kunst van meer te doen met het aanwezige talent, daarover gaat deze opleiding. Wat zijn de procedures die u moet volgen om personeel intern te laten doorgroeien? Welke creatieve oplossingen vinden we bij andere besturen? Hoe kunt u werk maken van het verder flexibiliseren van de interne arbeidsmarkt?

Op alle deze vragen biedt Karel Eeckhout, directeur Personeel & HRM voor het Provinciebestuur West-Vlaanderen, een praktijkgericht en onderbouwd antwoord. Daarbij komen de eigen ervaringen binnen het provinciebestuur aan bod, maar ook cases uit andere besturen worden mee aangereikt, onder meer over geïntegreerd loopbaanbeleid, projectmatig werken via opdrachten, het scouten van talent, het opzetten van een coherent functiehuis, jobcrafting, ... Opgebouwde ervaring dus uit andere besturen waarmee u zelf aan de slag kunt. In een interactief webinar geeft hij duiding, maar laat hij ook ruimte voor uw vragen om samen creatief de mogelijkheden van de interne arbeidsmarkt te verkennen.

 

Op de hoogte blijven van niet te missen studiedagen? Klik hier om in te schrijven op de nieuwsbrief "Lokaal personeelsbeleid | HRMConnect".

Inschrijven

Inschrijven op afzonderlijke sessies
Kies 1 of meerdere sessies