Change management in lokale besturen – Back to basics

De Change Circle als houvast bij veranderingstrajecten
0 beschikbare sessie(s)

Verandering is vandaag een constante geworden. Zowel in onze omgeving als in onze organisaties. Gaat het over het invoeren van een systeem van hybride werken, over een digitaal transformatietraject of over het invoeren van een nieuw concept van organisatiestructuur. Steeds gaat het over een beweging van A naar B. Deze beweging kan efficiënt en effectief gebeuren of met vallen en opstaan. Hierdoor gaan we steeds makkelijker om met verandering of voelen we veranderen meer aan als iets ‘natuurlijk’. Toch blijft het een ‘métier’ waarbij elke verandering eigen uitdagingen heeft en geeft aan de organisatie, aan het management, aan het beleid of aan uzelf en elke medewerker op de werkvloer.

Mieck Vos beschikt over een ruime en brede ervaring in diverse jobs waarbij ze ook veel ervaring heeft verzameld rond change management. Ze neemt u graag mee in deze diverse ervaringen en duikt in concrete cases (van deelnemers of van zichzelf) om de basics rond verandermanagement te overlopen en handvatten mee te geven voor uw eigen veranderingstraject(en). 


"We grasduinen in uiteenlopende veranderervaringen en cases om uw inzichten en competenties in verandermanagement te versterken en u te inspireren om de meerwaarde van de verandering te verzilveren."

Samen met u overloopt Mieck de ‘Change-Circle’ en geeft bij elke fase de take-aways en learnings die u kunnen inspireren om de meerwaarde te realiseren bij elke verandering en om het veranderen ook een ‘fun-factor’ mee te geven voor uw medewerkers en organisatie. 

In deze Change-Circle staan we stil bij de Why van verandering maar ook bij de How. Resultaten hangen af van zowel de inhoud als de mensen. Deze interactie is zo boeiend dat ze ons inspireert om deze Change-Circle telkens weer een ander gezicht mee te geven, een andere dynamiek. Toch blijven de handvatten altijd weer overeind. 

In deze opleiding zit voor elke deelnemer een extra digitale één-op-éénsessie inbegrepen. In een digitaal opvolggesprek van ongeveer één uur kan elke deelnemer een persoonlijk change-traject voorleggen en praktische vragen stellen aan de lesgeefster.Prijzen en praktische info vindt u via de knop ‘Meer info’ onderaan deze pagina.

Op de hoogte blijven van niet te missen studiedagen? Klik hier om in te schrijven op de nieuwsbrief "Lokale organisatie en werking | MATConnect".

Inschrijven

Inschrijven op afzonderlijke sessies
Kies 1 of meerdere sessies