Change management in lokale besturen – Back to basics

De Change Circle als houvast bij veranderingstrajecten
1 beschikbare sessie(s) Schrijf u nu in

Verandering is vandaag een constante geworden. Zowel in onze omgeving als in onze organisaties. Gaat het over het invoeren van een systeem van hybride werken, over een digitaal transformatietraject of over het invoeren van een nieuw concept van organisatiestructuur. Steeds gaat het over een beweging van A naar B. Deze beweging kan efficiënt en effectief gebeuren of met vallen en opstaan. Hierdoor gaan we steeds makkelijker om met verandering of voelen we veranderen meer aan als iets ‘natuurlijk’. Toch blijft het een ‘métier’ waarbij elke verandering eigen uitdagingen heeft en geeft aan de organisatie, aan het management, aan het beleid of aan uzelf en elke medewerker op de werkvloer.

Mieck Vos beschikt over een ruime en brede ervaring in diverse jobs waarbij ze ook veel ervaring heeft verzameld rond change management. Ze neemt u graag mee in deze diverse ervaringen en duikt in concrete cases (van deelnemers of van zichzelf) om de basics rond verandermanagement te overlopen en handvatten mee te geven voor uw eigen veranderingstraject(en). 


"We grasduinen in uiteenlopende veranderervaringen en cases om uw inzichten en competenties in verandermanagement te versterken en u te inspireren om de meerwaarde van de verandering te verzilveren."

Samen met u overloopt Mieck de ‘Change-Circle’ en geeft bij elke fase de take-aways en learnings die u kunnen inspireren om de meerwaarde te realiseren bij elke verandering en om het veranderen ook een ‘fun-factor’ mee te geven voor uw medewerkers en organisatie. 

In deze Change-Circle staan we stil bij de Why van verandering maar ook bij de How. Resultaten hangen af van zowel de inhoud als de mensen. Deze interactie is zo boeiend dat ze ons inspireert om deze Change-Circle telkens weer een ander gezicht mee te geven, een andere dynamiek. Toch blijven de handvatten altijd weer overeind. 

In deze opleiding zit voor elke deelnemer een extra digitale één-op-éénsessie inbegrepen. In een digitaal opvolggesprek van ongeveer één uur kan elke deelnemer een persoonlijk change-traject voorleggen en praktische vragen stellen aan de lesgeefster.Prijzen en praktische info vindt u via de knop ‘Meer info’ onderaan deze pagina.

Op de hoogte blijven van niet te missen studiedagen? Klik hier om in te schrijven op de nieuwsbrief "Lokale organisatie en werking | MATConnect".

Inschrijven

Inschrijven op afzonderlijke sessies
Klassikale opleidingen
05/05/2023 Leuven

Workshop

Spreker
Mieck Vos heeft een rijke loopbaan en ruime ervaring in diverse jobs, waarbij lokale besturen een duidelijke rode draad vormen. Ze startte haar carrière als onderzoeker en assistent aan het Instituut voor de Overheid van de KULeuven en werkte vervolgens tien jaar als consultant en trainer in lokale besturen. Daarna bekleedde ze diverse managementfuncties, o.a. als directeur hr-beleid aan de KULeuven, daarvoor als directeur Centrum Geestelijke Gezondheid Mandel en Leie, en als afdelingshoofd Personeel, Organisatie, Kwaliteit bij De Lijn Oost-Vlaanderen. In Kortrijk was ze adjunct-stadssecretaris en in een latere fase kabinetschef van de burgemeester. Ze vervulde ook een tijd de functie van algemeen directeur van VVSG en was kabinetschef van viceminister-president van Samenleven en Binnenlands Bestuur Bart Somers. Vandaag is Mieck Operations Manager en organisatiecoach bij Vanden Broele.
Datum
Vrijdag 05 mei 2023
Locatie
Park Inn by Radisson Leuven
Martelarenlaan 36
3010 Leuven

Klik hier voor een routebeschrijving.

Praktische info

Deze opleiding start om 9.00 u. en eindigt om 16.00 u.
Onthaal vanaf 8.30 u.

Programma

Volgende onderwerpen komen aan bod in deze workshop:

  • The Change-Circle als houvast voor het veranderingsproces. 
  • Communicatie en visievorming bij verandering.
  • Wat is de omgeving en de context? Waar zit de mogelijke weerstand? Er wordt een link gemaakt met krachtenveldanalyse, scenarioplanning, stakeholderanalyse en een participatieve context.
  • Vertaling naar een customer journey, rollen en verantwoordelijkheden, projecten en processen.
  • Het proces van diepgaande verandering. The Circle of Trust: het geven en nemen, het starten en pauzeren, het accelereren en tempo maken. Het blijven innoveren of verbeteren. Het creëren van het juiste veranderklimaat en het realiseren van een innovatiecultuur.
  • Hoe zorg je voor de fun-factor? Waarom is het belangrijk dat veranderen ook leuk moet zijn?
Prijzen
Deze prijzen zijn incl. btw, koffiepauzes, lunch en documentatiemap. Ook de digitale één-op-éénsessie van 1 uur is begrepen in deze prijs! Betaling na ontvangst factuur.
Wie Prijs incl. btw Info
Per deelnemer € 349 Basisprijs
Groepskorting € 314 Prijs per persoon vanaf 5 deelnemers van dezelfde organisatie.
Kies 1 of meerdere sessies