Tweedaagse opleiding Politiefinanciën

0 beschikbare sessie(s)

Politiefinanciën: een specifieke regelgeving

De financiële werking van een lokale politiezone is geen evidentie. De financiën van de politiezones worden immers nog steeds geregeld door het Algemeen Reglement op de Politiecomptabiliteit (oorspronkelijk KB van 5 september 2001).

De (ver)oude(rde) regelgeving en de vele omzendbrieven, die niet steeds even eenduidig zijn, zorgen ervoor dat het voeren van een correcte boekhouding vragen oproept. Lokaal zijn er dan ook verschillende interpretaties ontstaan van hoe met bepaalde vraagstukken moet worden omgegaan.

Praktijkgericht en interactief

In deze praktijkgerichte en interactieve opleiding leidt lesgeefster Anne Minsart u doorheen de materie van de politiefinanciën. Vanuit haar jarenlange ervaring als bijzonder rekenplichtige kaart ze concrete problemen aan en stelt ze oplossingen voor.

Omdat iedere zone zijn eigenheid heeft, kan u uw vragen (en documenten) vooraf overmaken. Vragen en problemen worden workshopgewijs besproken.

Deelnemers brengen best een eigen laptop mee én een afdruk van de vooraf ingestuurd documenten. Dit werkt makkelijker in de les.

Door het volgen van deze opleiding  leert u concreet hoe u specifieke praktische problemen moet oplossen en krijgt u een helder inzicht in het voeren van een correcte politieboekhouding.

 

Op de hoogte blijven van niet te missen studiedagen? Klik hier om in te schrijven op de nieuwsbrief "Lokale financiën | FinConnect".

Inschrijven

Inschrijven op afzonderlijke sessies
Kies 1 of meerdere sessies