Workshop debiteurenbeheer: kostenefficiënt invorderen

0 beschikbare sessie(s)

Hoe kan u uw ontvangsten toch doen binnenstromen en tegelijk debiteurenbeheer maximaal vermijden? Daar het voeren van een debiteurenbeheer, naast heel wat resources, een grote hap uit uw gemeentebudget opslorpt. U heeft er als bestuur belang bij om de kostprijs van uw debiteurenbeheer in de mate van het mogelijke te verhalen op de wanbetalers, zodat niet alle burgers moeten bijdragen aan de kosten die gemaakt moeten worden voor een (kleine) groep slechte betalers. Op die manier bekeken valt er over retributiereglementen voor de recuperatie van tal van onkosten uit de toegepaste invorderingsprocedures dan ook meer te zeggen dan u op het eerste zicht zou verwachten.

Docent Wilfried Horemans deelt in deze interactieve workshop graag zijn inzichten en bevindingen van het steeds verder verfijnen van innen zonder debiteurenbeheer en de retributiereglementen in zijn eigen bestuur (stad en OCMW Antwerpen).

Dit mag u verwachten:

  • Retributiereglementen opmaken met als achterliggende visie een groot gedeelte van de kosten van het debiteurenbeheer verhalen op de wanbetalers.
  • Een retributiereglement op maken voor de recuperatie van kosten van zowel fiscaal als niet-fiscaal debiteurenbeheer.
  • Hoe kunt u meer mogelijkheden creëren om uitgebreider debiteurenbeheer toe te passen?
  • Hoe komt u tot snellere, alternatieve en effectievere betalingen om kosten van debiteurenbeheer maximaal te vermijden?
  • Hoe kan u maximaal kostenefficiënt contant innen om kosten te drukken?

Na het volgen van deze workshop zal u in staat zijn om in uw bestuur een debiteurenbeheer met visie uit te werken op basis van een alternatieve inningstoolkit en retributiereglementen waarmee u maximaal de kosten van het debiteurenbeheer zal kunnen verhalen op de wanbetalers.

INHOUSE?
Wilt u deze opleiding liever inhouse organiseren? Dat kan! Vraag een offerte op maat via info@finconnect.be.

Op de hoogte blijven van niet te missen studiedagen? Klik hier om in te schrijven op de nieuwsbrief "Lokale financiën | FinConnect".

Inschrijven

Inschrijven op afzonderlijke sessies
Kies 1 of meerdere sessies