ONZE OMGEVING | Inleiding tot het klimaat- en energierecht

0 beschikbare sessie(s)

Heel wat actoren in het omgevingsrecht komen rechtstreeks of onrechtstreeks in aanraking met energierecht en klimaatrecht. De thema’s energie en klimaat zijn ook niet weg te slaan uit de actualiteit.

De voormiddag biedt u een introductie tot het energierecht. De sprekers proberen een overzicht te scheppen in de wirwar van bevoegdheden en technische complexiteit, zoals de samenstelling van de energiefactuur.

In de namiddag gaan we verder in op het toenemende belang van de klimaatproblematiek in onze rechtspraak en de impact hiervan op de vergunningverlening. Niet alleen burgerlijke rechtbanken en hoven blijken gevoelig voor argumentatie met betrekking tot het klimaat, maar ook de Raad voor Vergunningsbetwistingen heeft recent het belang hiervan erkend.

We sluiten de dag af met een presentatie over de inplanting van windturbines in Vlaanderen: een onderwerp dat de brug maakt tussen het omgevingsrecht en de thema’s klimaat en energie.

 

Op de hoogte blijven van niet te missen studiedagen? Klik hier om in te schrijven op de nieuwsbrief "Omgevingsrecht en omgevingsbeleid | OmgevingConnect".

Inschrijven

Inschrijven op afzonderlijke sessies
Kies 1 of meerdere sessies