Vroegtijdige zorgplanning

0 beschikbare sessie(s)

Zorgprofessionals worden vaak geconfronteerd met vragen rond het levenseinde. Nadenken over het levenseinde is geen eenvoudige opdracht. Iedereen wil graag gezond oud worden, maar helaas hebben we niet alles zelf in de hand.

Vroegtijdige zorgplanning geeft mensen en hun naasten gemoedsrust. Het biedt zorgverleners een houvast om de zorg zo veel mogelijk af te stemmen op de noden en wensen van de patiënt. Vroegtijdige zorgplanning is een moeilijke oefening, maar kan de veerkracht vergroten als mensen met een ongeneeslijke ziekte worden geconfronteerd.

Als zorgprofessional kunnen we onze cliënten laten nadenken over hun toekomstige zorg en hen aanmoedigen dit te bespreken met hun naaste omgeving en zorgverleners. Maar hoe doen we dat? Naast ‘zorg’ en kwaliteit van leven moeten we ook durven nadenken over de financiële regelingen.

Het webinar is opgedeeld in drie delen:

  • In een eerste deel gaan we in op het wettelijke kader, nl. de wet betreffende de patiëntenrechten, de wet betreffende euthanasie en de wet betreffende palliatieve zorg.
  • In het tweede deel bekijken we hoe we kunnen nadenken en praten over vroegtijdige zorgplanning met onze cliënt.
  • In het derde deel gaan we dieper in op de financiële regelingen, nl. de zorgovereenkomst en de zorgvolmacht.


Deelnameprijs

Basisprijs: € 75 (niet-abonnees Sociale Landkaart)
Kortingsprijs: € 55 (abonnees Sociale Landkaart)

 

Op de hoogte blijven van niet te missen studiedagen? Klik hier om in te schrijven op de nieuwsbrief "Welzijn en Zorg | VIEWZ".

Inschrijven

Inschrijven op afzonderlijke sessies
Kies 1 of meerdere sessies