Voortgezette opleiding Tucht Politie 2020

0 beschikbare sessie(s)

Tuchtrecht: dat deel van het publieke recht dat aan de overheid de bevoegdheid geeft personen, die tot een bepaalde beroepsgroep behoren een bepaald nadeel toe te brengen ter bevordering van een behoorlijke vervulling van hun taak (wikipedia).

Het tuchtrecht is een noodzakelijke onderdeel in de personeelsorganisatie dat als doel heeft de kwaliteit van de politionele dienstverlening te bewaken en te bevorderen en de zowel de burger als de politieorganisatie zelf te beschermen tegen ondeskundig,  onzorgvuldig handelen of het beschadigen van het imago. Het gaat om een algemeen belang.

In de voortgezette praktijkopleiding worden door Kris Croonen enkele specifieke procedures vanuit de tuchtreglementering verder uitgediept, met name het vooronderzoek, de bewijsvergaring en de algemene beginselen van behoorlijk bestuur.  Daarnaast licht zij ook de voorlopige schorsing bij ordemaatregel toe. Tot slot is er ruimte voor uw eigen vragen en praktische ervaringen.

Ze gaat hierbij zeer interactief te werk, zodat u op een heel praktische manier handvatten aangereikt krijgt voor de opstart en het correct verloop van de tuchtprocedure met het oog op het bekomen van een gunstig eindresultaat. 

 

Eerder nood aan basiskennis over Tucht? Volg dan zeker de basisopleiding Tucht in Antwerpen op 9 november 2020.

 

 

Op de hoogte blijven van niet te missen studiedagen? Klik hier om in te schrijven op de nieuwsbrief "Politie | BlueConnect".

Inschrijven

Inschrijven op afzonderlijke sessies
Kies 1 of meerdere sessies