Subsidies zoeken, vinden en beheren in de sociale economie

1 beschikbare sessie(s) Schrijf u nu in

Kent en gebruikt uw organisatie nog niet alle subsidiekanalen die er binnen uw sector beschikbaar zijn? Wilt u nadenken over hoe u binnen uw organisatie subsidies kunt detecteren, vinden en beheren? Zoekt u naar extra subsidiemiddelen om specifieke projecten, ambities of activiteiten gefinancierd te krijgen?

Glenn Weyers (expert in subsidies voor de socialprofitsector bij Adjuvant) zal tijdens deze opleiding bovenstaande vragen beantwoorden. Hij zal uw organisatie kaders, handvatten en concrete tips geven om het gebruik van projectsubsidies te optimaliseren en uw subsidie-inkomsten te doen stijgen.

Nadat hij u de weg wijst in het uitgebreide en diverse subsidielandschap, zal hij u meenemen op subsidiezoektocht. Vervolgens toont hij aan op welke manier u uw subsidiemanagement kunt versterken en uw subsidiekansen vergroten. Om de daad bij het woord te voegen deelt een organisatie uit de sociale economie haar eigen ervaringen. Tot slot gaat Glenn samen met u aan de slag om uw organisatie subsidie-actief te maken.

Dit live webinar is specifiek en exclusief gericht op actoren uit de sociale economie waardoor ze op maat van uw sector en organisatie is.

Werkt u in een organisatie voor dienstverlening rond personen met een beperking? Dan volgt u beter deze opleiding, perfect op maat van uw organisatie!

 

Op de hoogte blijven van niet te missen studiedagen? Klik hier om in te schrijven op de nieuwsbrief "Subsidiemanager Zorg en Welzijn".

Inschrijven

Inschrijven op afzonderlijke sessies
Live webinars
03/12/2021

Live webinar

Spreker
Glenn Weyers heeft een jarenlange ervaring binnen de ruime subsidiewereld: hij werkte onder meer als Vlaams coördinator van het doelstelling 2-subsidieprogramma van het Europees Sociaal Fonds (ESF), als subsidie-adviseur en manager bij Ernst & Young en was tot voor kort ook directeur personeel & organisatie bij een Antwerpse vzw uit de social profit. Op dit moment is hij aan de slag als 'Projectmanager Europese projecten' bij de Thomas More Hogeschool waar hij zich grotendeels toespitst op het zoeken en beheren van Europese subsidies binnen de zorg- en welzijnssector. Daarnaast begeleidt en coacht hij een aantal vzw's uit de sociale economie bij hun subsidiezoektocht en -management.
Datum
Vrijdag 03 december 2021
Locatie
Online (live webinar)

online via webinar
Praktische info
Live webinar

Deze opleiding in de vorm van een live webinar gaat door op vrijdag 3 december 2021 van 9.00 - 12.30 u. De link naar de Zoom meeting wordt u apart doorgestuurd. De link om de documentatie digitaal te raadplegen wordt u doorgestuurd ná het live webinar.

Doelgroep

Algemeen directeurs, financieel directeurs, beleids- en projectmedewerkers bij organisaties in de sociale economie.

Beperkt aantal deelnemers

Om de interactie te bevorderen, is het maximum aantal deelnemers vastgelegd op 20. Snel inschrijven is dus de boodschap!

Programma

08.45 u. Welkom! Vanaf nu kunt u inloggen!

09.00 u. Start opleiding:

  • Het subsidielandschap voor de sociale economie: opportuniteiten, inzichten en fondsen op maat van uw organisatie
  • De subsidiezoektocht: hoe vind ik mijn weg in de provinciale, Vlaamse, Europese, ... subsidiekanalen?
  • Een succesvol intern subsidiemanagement: op welke manier kunnen organisaties uit de social profit hun subsidiemanagement versterken en subsidiekansen vergroten?

10.30 u. Pauze

11.00 u. Een concreet voorbeeld uit het werkveld: een organisatie uit de sociale economie vertelt vanuit haar eigen ervaringen

11.30 u. Aan de slag ... : hoe wordt mijn organisatie een subsidie-actieve en subsidievriendelijke organisatie?

12.30 u. Einde

Prijzen
Deze prijs is incl. btw en digitale documentatie.
Wie Prijs incl. btw Info
Basisprijs € 115
Kortingsprijs € 85 25 % korting voor klanten van Subsidiemanager Zorg (beperkt tot 2 deelnemers per organisatie)
Kies 1 of meerdere sessies