Re-integratietrajecten in lokale besturen: naar een proactief en duurzaam re-integratiebeleid

0 beschikbare sessie(s)

Organisaties worden steeds meer geconfronteerd met medewerkers die langdurig afwezig zijn. De cijfers liegen er niet om: sinds 2013 stijgen de cijfers van afwezigheden van langer dan een jaar zonder uitzondering. Ook de middellange afwezigheden nemen enkel toe. Positief daarbij is evenwel dat het aantal werknemers dat terugkeert naar de werkvloer ook stijgt. En dat vormt op zich een aparte uitdaging die binnen het HR-beleid bijzondere aandacht verdient.

Het zich opnieuw laten inwerken van werknemers die terugkeren vergt bovenal omzichtigheid én inzicht in beproefde methodieken. Ook voor lokale besturen is dit vaak een zoektocht naar de juiste aanpak, die per individuele case ook een eigen vorm zal aannemen.

Met dit webinar biedt Astrid Mouton (UGent – Divergent) een wetenschappelijk onderbouwde houvast om die zoektocht binnen uw bestuur gericht vorm te geven: de fundamenten van een evenwichtig re-integratiebeleid worden ten volle uitgediept, zodat, binnen een evenwichtig beleid, voor elke werknemer een aangepast en duurzaam traject kan worden uitgewerkt.

Aanvullend op dit webinar kan u zich ook (apart) inschrijven voor een lerendnetwerksessie (in de vorm van een live webinar) om in beperkte groep (maximum 10 deelnemers) de ervaringen omtrent re-integratie onder begeleiding uit te wisselen: samen met andere collega’s uit lokale besturen kunt u onder deskundige begeleiding van Astrid Mouton (UGent-Divergent) de valkuilen en opportuniteiten van re-integratie doorlopen en uitdiepen.  Er is enkel nog een mogelijkheid om in te schrijven op de sessie van 1 februari 2022 (eerste sessie is volzet).

Inschrijven

Wenst u zich enkel in te schrijven voor de lerendnetwerksessie? Klik dan op de tweede inschrijvingsmogelijkheid.

 

Op de hoogte blijven van niet te missen studiedagen? Klik hier om in te schrijven op de nieuwsbrief "Lokaal personeelsbeleid | HRMConnect".

Inschrijven

Inschrijven op afzonderlijke sessies
Kies 1 of meerdere sessies