Studiedag "Met hart en ziel, en veel nuchter verstand"

0 beschikbare sessie(s)

Als maatschappelijk werker geef je elke dag het beste van jezelf om armoede en sociale uitsluiting te bestrijden. Je streeft naar een kwalitatieve hulpverlening op maat voor de kwetsbaarste doelgroep in de samenleving. Dit vraagt echter een creatieve aanpak: de groep kwetsbare personen wordt alleen maar
groter en diverser en de middelen blijven beperkt.

OCMW-maatschappelijk werk maakt het verschil en is klaar voor een nieuwe toekomst met bijhorende uitdagingen. De studiedag ‘Met hart en ziel, en veel nuchter verstand’ brengt beleid en praktijk samen én geeft beide een stem. We peilen naar waar het maatschappelijk werk anno 2021 voor staat en hebben
het over werkdruk, imago, toenemende diversiteit, digitalisering en politisering. We proberen in te schatten wat de toekomst brengt, maar ook wat de rol van een federatie daarbij kan zijn.


Schrijf je nu in voor deze studiedag en laat je inspireren door een boeiend aanbod aan lezingen, gevolgd door een interactieve namiddag onder leiding van Frederik Imbo.

Laat je inspireren door:

  • Ümit Karanfil - Voorzitter Federatie van Vlaamse OCMW-maatschappelijk werkers
  • Guido De Baere - Voormalig directeur Wonen en Activering OCMW Gent
  • Koen Hermans - Professor sociaal werk en sociaal beleid KU Leuven
  • Piet Van Schuylenbergh - Directeur Mens, VVSG
  • Marjolijn De Wilde - Senior onderzoeker Centrum voor Sociologisch Onderzoek KU Leuven

Deze studiedag is een initiatief van VIEWZ, Guido De Baere en de Federatie van Vlaamse OCMW-maatschappelijk werkers.Op de hoogte blijven van niet te missen studiedagen? Klik hier om in te schrijven op de nieuwsbrief "Welzijn en Zorg | VIEWZ".

Inschrijven

Inschrijven op afzonderlijke sessies
Kies 1 of meerdere sessies