Gezondheidszorg: financieel toegankelijk voor iedereen

1 beschikbare sessie(s) Schrijf u nu in

Het systeem van gezondheidszorg in België wil toegankelijk zijn voor iedereen, ook voor wie het moeilijk heeft.

De verplichte ziekteverzekering komt volledig of gedeeltelijk tussen in de kosten van heel wat verstrekkingen. Denk maar aan de tussenkomst voor raadplegingen, geneesmiddelen, kinesitherapie, ziekenhuiskosten, ... Patiënten moeten vaak nog een persoonlijk aandeel betalen in deze medische kosten, wat sommigen ervan weerhoudt om een beroep te doen op vaak noodzakelijke medische zorgen. Toch zijn er maatregelen om de totale gezondheidskost voor de burger beperkt te houden.

In dit webinar gaan we dieper in op wat de ziekteverzekering vandaag doet voor de meest kwetsbaren. Niet alleen voor wie chronisch ziek is, maar ook voor wie het financieel moeilijk heeft of op de armoedegrens balanceert. We geven een overzicht van de huidige ZIV-maatregelen:

  • die voor iedereen gelden;
  • voor wie hoge remgelden heeft;
  • voor wie beschikt over een beperkt inkomen;
  • voor wie een specifieke verzorging nodig heeft;
  • voor wie nood heeft aan hulpmiddelen.

 

Op de hoogte blijven van niet te missen studiedagen? Klik hier om in te schrijven op de nieuwsbrief "Welzijn en Zorg | VIEWZ".

Inschrijven

Inschrijven op afzonderlijke sessies
Webinars on demand
15/11/2021

Webinar on demand

Spreker
Els Van Langenhoven is expert wetgeving en belangenbehartiging bij de Dienst Maatschappelijk werk van CM. Ze werkt voornamelijk rond signalenbehandeling, ontsluiting van de wetgeving en ontwikkelt werkinstrumenten voor maatschappelijk werkers. Ze is expert sociale rechten voor de doelgroepen chronisch zieken, personen met een handicap, ouderen met een zorgbehoefte en hun mantelzorgers.
Datum
Maandag 15 november 2021
Locatie
Online (webinar on demand)

online via webinar
Praktische info

Het webinar is beschikbaar vanaf 15 november 2021, en dit voor de duur van twee maanden. Zo heeft u ruim de tijd om dit webinar te volgen, op een moment dat u zelf kiest. De activatielink naar het webinar on demand krijgt u op 15 november per mail toegestuurd.

Vragen?

Heeft u na het webinar nog vragen? Aarzel dan zeker niet om ze te stellen. Dat kan via redactie@connect-to-viewz.be. We bundelen alle vragen en de antwoorden erop en bezorgen ze nadien aan alle deelnemers.

Prijzen
Deze prijzen zijn inclusief btw.
Wie Prijs incl. btw Info
Basisprijs € 75 Prijs voor niet-abonnees Sociale Landkaart
Kortingsprijs € 55 Prijs voor abonnees Sociale Landkaart
Kies 1 of meerdere sessies