Evaluatie in evolutie

0 beschikbare sessie(s)

Het evaluatiegebeuren is in volle evolutie. Lokale besturen gaan op zoek naar een nieuwe invulling. De bestaande evaluatiecyclus krijgt een ruimere invulling waarbij naast prestaties, het ruimer functioneren een plaats krijgt.

In dit webinar diepen we  de essentie van de evaluatiecyclus  uit en gaan op zoek naar een aantal inspirerende mogelijkheden voor de eigen functioneringscyclus.

Inhoud

In een eerste deel bekijken we de klassieke evaluatiecyclus in het lokaal bestuur. We bekijken de verschillende stappen en de afronding ervan in een evaluatie- en evaluatiegesprek.
De evaluatiecyclus in het lokaal bestuur.
Planningsgesprek: invulling en evolutie.
Het functioneringsgesprek: een gesprek met veel gedaanten, maar vooral een feedbackgesprek.
Evaluatie en evaluatieverslag.

In een tweede deel bekijken we uitgangspunten van nieuwe evaluatie- of begeleidingssystemen. Wat is belangrijk om rekening mee te houden als men nieuwe systemen en processen uittekent?
Daarbij gaan we in op de gewijzigde rol van de leidinggevende in het kader van het functioneren van medewerkers en de ontwikkeling die dit van leidinggevenden vraagt. We onderzoeken daarbij de betekenis van het begrip feedback. Evoluties in competentiemodellen en 360° feedback komen aan bod.

In een derde deel gaan we in op een aantal cases/doelgroepen.
We bekijken de evaluatie van de decretale graden. Daarnaast komt de evaluatie van uitvoerende functies aan bod en de problematiek van medewerkers die onderpresteren.

Inschrijven

Inschrijven op afzonderlijke sessies
Kies 1 of meerdere sessies