Psychosociaal welzijn in de publieke sector

0 beschikbare sessie(s)

UPDATE dd 19/10/20 >> Deze opleiding gaat zeker door!

 

De werkdruk voor het personeel in de publieke sector blijft stijgen. Of u nu werkt in het onderwijs, bij de politie of bij een lokale, federale of Vlaamse overheidsdienst, uw psychosociaal welzijn komt steeds meer onder druk te staan. Niet alleen riskeert u een burn-out, maar ook risico’s als pestgedraggeweld en ongewenst seksueel gedrag nemen hierdoor toe. Hoog tijd om na te gaan hoe u als werkgever of leidinggevende hiermee het best omgaat.

Op deze studiedag draait alles rond verantwoordelijkheid. Als werkgever bent u verplicht een goed welzijnsbeleid uit te werken. We starten met een kennismaking van het wettelijk kader waarbinnen u als overheidsorganisatie uw welzijnsbeleid uittekent. Aan welke verplichtingen moet u voldoen? En welke mogelijkheden krijgt u aangereikt? De sprekers doorlopen de procedures, bespreken uitgebreid de actiemiddelen en beschermingsmaatregelen én brengen de verantwoordelijkheden van de verschillende actoren duidelijk in kaart.

Vervolgens leert u een actieplan psychosociaal welzijn uit te werken op maat van uw organisatie. Dit actieplan zet vooral in op preventief en evidence based werken en het voorkomen dat collega’s uitvallen.

Maar ondanks een sterk preventief beleid, kan het toch nog fout lopen. Als afsluiter komen een aantal interessante cases afkomstig uit de lokale overheden en de onderwijs- of politiesector aan bod. Per case wordt nagegaan waar het fout liep en of dit voorkomen had kunnen worden. Heeft u zelf een interessante case of vraag die u tijdens de opleiding wil behandelen? Aarzel niet ons deze vooraf te bezorgen.

 

Op de hoogte blijven van niet te missen studiedagen? Klik hier om in te schrijven op de nieuwsbrief "Lokaal personeelsbeleid | HRMConnect".

Inschrijven

Inschrijven op afzonderlijke sessies
Kies 1 of meerdere sessies