Duurzaam HRM in lokale besturen

0 beschikbare sessie(s)

Duurzaam HRM is sinds een aantal jaren een nieuwe trend in het management van medewerkers en organisaties. Sinds 2014 is er in de academische literatuur over HRM een sterke toename in publicaties vast te stellen over duurzaam HRM.

Dit betekent dat HRM als managementsysteem ook een substantiële bijdrage kan leveren aan een duurzaam succes van een organisatie. Duurzaamheid heeft niet alleen te maken met de ecologische voetafdruk, een zuinig energiebeleid, of de klimaatopwarming maar ook met een duurzame en groene inzet van medewerkers in een organisatie. HRM kan ervoor zorgen dat een organisatie in haar personeelsmanagement een langetermijnperspectief ontwikkelt over de inzet van medewerkers. In die zin leunt duurzaam HRM sterk aan bij het klassieke strategisch HRM van de jaren 1990-2014. Maar in tegenstelling tot strategisch HRM verruimt duurzaam HRM haar blik naar andere duurzame resultaten dan enkel financiële en niet-financiële resultaten op korte en lange termijn.

In dit webinar (mét live terugkoppelmoment) wordt duurzaam HR (sustainable HRM) uitgediept in vijf behapbare en inspirerende capsules. Ontdek ze onder 'meer info'.

Kortom, u krijgt een volwaardige onderdompeling in duurzaam HRM op maat van lokale besturen, wetenschappelijk onderbouwd en met zin voor realisme. Op basis daarvan kunt u zelf de keuzes maken die aansluiten op het huidige HR-beleid om zo te evolueren naar een duurzaam en authentiek HRM.

Bekijk hier alvast de trailer:



Op de hoogte blijven van niet te missen studiedagen? Klik hier om in te schrijven op de nieuwsbrief "Lokaal personeelsbeleid | HRMConnect".

Inschrijven

Inschrijven op afzonderlijke sessies
Kies 1 of meerdere sessies