Invorderen voor lokale besturen

0 beschikbare sessie(s)
Weet wat een lokaal bestuur van u verwacht

Sinds enkele jaren zijn de gemeente en het OCMW (samen aangeduid als “lokaal bestuur”) feitelijk geïntegreerd, zeker voor wat betreft hun debiteurenbeheer. Een lokaal bestuur is wettelijk verplicht de wetgeving overheidsopdrachten toe te passen voor de samenwerking met een gerechtsdeurwaarder. 
Deze opleiding schept duidelijkheid over de verwachtingen die lokale besturen hebben ten aanzien van hun
gerechtsdeurwaarder. 


Speel maximaal in op de vragen van het lokaal bestuur

Op basis van prijs kan u als deurwaarder het verschil niet maken omdat u werkt met opgelegde tarieven. U zal een lokaal bestuur dus op een andere manier moeten overtuigen om met u samen te werken, namelijk door de service die u hen aanbiedt. Lokale besturen zijn gevoelig voor een proactieve en klantvriendelijke
aanpak. Ze verwachten dat u hen een kostenbesparend plan van aanleg voorlegt en dat u de debiteuren op de juiste manier benadert. Voorts staan een vlotte communicatie en snelle en efficiënte afhandeling van dossiers hoog op de prioriteitenlijst.

Docent Wilfried Horemans (bestuurscoördinator van de stad en OCMW Antwerpen) geeft u een uniek inzicht in de verwachtingen die lokale besturen hebben voor hun samenwerking met gerechtsdeurwaarders.

 

Op de hoogte blijven van niet te missen studiedagen? Klik hier om in te schrijven op de nieuwsbrief "Lokale financiën | FinConnect".

Inschrijven

Inschrijven op afzonderlijke sessies
10/06/2021 online via webinar

Live webinar

Spreker
Wilfried Horemans is Manager debiteurenbeheer van Antwerpen.
Datum
Donderdag 10 juni 2021
Locatie
Online (live webinar)

online via webinar
Praktische info

Dit live webinar gaat door op 10 juni 2021 van 9.00 tot 12.00 u.
De link via Zoom en alle nodige info krijgt u enkele dagen voordien via mail toegestuurd. Het documentatiemapje wordt opgestuurd naar het adres dat u doorgaf bij inschrijving, wenst u toch een ander adres - bv. door thuiswerk - laat ons dit dan zeker weten via opleidingen@vandenbroele.be.

OPGELET: de documentatiemapjes worden op 3 juni verstuurd met de post, zodat ze u tijdig bereiken. Schrijft u in na deze datum, dan kunnen we u geen mapje meer opsturen, maar geven wij u wel toegang tot de digitale documentatie.

Erkenning gerechtsdeurwaarders

Erkend voor 2  punten. Het Juridisch maatschappelijk kenniscentrum voor gerechtsdeurwaarders vraagt ons expliciet om controlevragen te stellen. Behaalt u hier minstens 50 % op, dan kunnen zij de punten toekennen.

Programma

08.45 u. Welkom op dit webinar. U kunt vanaf nu inloggen.

09.00 u. Invorderen voor lokale besturen

  • De context van lokale besturen
  • Verwachtingen van lokale besturen
  • Een kostenbesparend plan van aanleg

10.30 u. Koffiepauze

10.45 u. Onderscheidend werken 

  • Pro-actief handelen
  • Kleine kosten invorderen en dossiers samenvoegen
  • Efficiënt communiceren met besturen

12.00 u. Einde

Prijs
Deze prijs is inclusief btw en documentatiemap. Betaling na ontvangst factuur.
Wie Prijs incl. btw Info
Per deelnemer € 175
Kies 1 of meerdere sessies